Tilerson: Preuzimamo odgovornost za curenje informacija

Tilerson je rekao da su svi širom Amerike bili pogođeni viješću o napadu na ljude koji su prisustvovali koncertu američke pop pevačice Arijane Grande
52 pregleda 0 komentar(a)
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.05.2017. 14:06h

Američka vlada preuzima punu odgovornost za curenje informacija iz istrage britanske policije o bombaškom napadu u Mančesteru u ponedjeljak kada je poginulo 22 ljudi, izjavio je danas državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država, Reks Tilerson.

Tilerson je u Londonu, stojeći pored britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, rekao da su svi širom Amerike bili pogođeni viješću o napadu na ljude koji su prisustvovali koncertu američke pop pevačice Arijane Grande.

Britanska policija na kratko je obustavila razmjenu obavještajnih informacija sa SAD u četvrtak, nakon što su se privatni detalji istrage pojavili više puta u američkim medijima.

"Preuzimamo punu odgovornost za to i jasno žalimo što se to dogodilo. Kada je riječ o objavljivanju informacija na neadekvatan način, sigurno je da osuđujemo to", rekao je Tilerson, prenosi Rojters.

On je rekao da očekuje da bliske bezbjednosne veze između SAD i Britanije "izdrže" ovaj slučaj curenja informacija.

Predsjednik SAD Donald Tramp založio se u četvrtak da to da se odgovorni za "curenje" informacija, izvedu pred lice pravde i najavio da će zatražiti zvaničnu istragu o tome.

Bonus video: