Užasne scene javnog bičevanja homoseksualaca u Indoneziji

Osim javnog šibanja homoseksualaca, koje je prvo takvo kažnjavanje u Ačehu, u pokrajini javnim šibanjem kažnjavaju se između ostalih i kockari, kao i neudane žene koje imaju polne odnose
886 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2017. 14:33h

Dvojica muškaraca optužena za homoseksualni odnos dobila su kaznu javnog šibanja pred velikim brojem posmatrača u indonežanskoj pokrajini Ačeh u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon, u prvom takvom slučaju u toj pobožnoj muslimanskoj regiji.

Dok su izvodili muškarce kojima su lica bila prekrivena košuljama na podignutu platformu ispred džamije u centru Banda Ačeha, grupa od oko 500 ljudi oduševljeno je aplaudirala.

Čovjek sa kapuljačom, poznat kao "algojo" ili izvršitelj, zatim je počeo da šiba muškarce kojima je dosuđeno svakom po 85 udaraca, prenosi Jutarnji.hr.

Ačeh je jedina indonežanska pokrajina u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon kao javno pravo, sa šibanjem kao jednom od kazni.

Osim javnog šibanja homoseksualaca, koje je prvo takvo kažnjavanje u Ačehu, u pokrajini javnim šibanjem kažnjavaju se između ostalih i kockari, kao i neudane žene koje imaju polne odnose.

Galerija

Bonus video: