Vožnja biciklima u znak podrške Palestini

Učesnici su nosili zastave, marame, kape i šalove ove države u znak sjećanja na „Nakbu“, kada je zbog rata iz 1948. godine došlo do velikog egzodusa Palestinaca usljed kojeg danas u svijetu ima više od 5 miliona palestinskih izbjeglica
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2017. 13:05h

Oko 150 građana je učestvovalo u biciklističkoj vožnji u Podgorici, koja je simbolizovala pravo na slobodu kretanja u Palestini, a organizovala je ambasada te zemlje u Crnoj Gori.

Učesnici su nosili zastave, marame, kape i šalove ove države u znak sjećanja na „Nakbu“, kada je zbog rata iz 1948. godine došlo do velikog egzodusa Palestinaca usljed kojeg danas u svijetu ima više od 5 miliona palestinskih izbjeglica.

Iz ambasade ove države je saopšteno da je Palestina tada izgubila svoju slobodu i danas je još uvijek pod vojnom okupacijom Izraela.

Ambasador Palestine u Crnoj Gori Rabii Alhantuli kazao je uoči početka vožnje da je cilj da se okupi crnogorska javnost, kako bi im se pružila šansa da pokažu solidarnost sa Palestinom.

„Vožnjom biciklima na neki način ćemo pokazati narodu Podgorice koliko su ustvari srećni što mogu slobodno da se kreću i voze bicikla. To nije slučaj u Palestini“, kazao je Alhantuli, prenosi Anadolija.

Galerija

Bonus video: