"NADAM SE DA MOŽETE OVO DA PUSTITE"

"On je dobar momak": Tramp tražio od Komija da prekine istragu o Flinu

Njujork tajms dodaje da je Tramp i prijetio Komiju zbog objavljivanja informacija o njihovom razgovoru
0 komentar(a)
Džejms Komi, Foto: Beta-AP
Džejms Komi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.05.2017. 06:19h

Donald Tramp je tražio od bivšeg šefa FBI Džejmsa Komija da prekine istragu u slučaju nekadašnjeg savjetnika Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina.

To je prenio Njujork tajms.

"Dan poslije Flinovog odlaska sa funkcije, 14. februara, zbog navoda o kontaktima sa ruskim ambasadorom, Tramp se sasatao sa Komijem i tražio "milost u istrazi FBI o Flinu". Komi je o tome napravio bilješku, opisao sve detalje razgovora sa Trampom. Ovaj neispunjeni zahtjev je vjerovatni motiv za Komijevo otpuštanje", navodi se.

Njujorški list, koji je Tramp često prozivao da proizvodi "lažne vijesti", objavio je i djelove iz te bilješke.

"Nadam se da vi vidite čist prolaz u puštanju ovoga da prođe. On je dobar momak, nadam se da možete ovo da pustite. Tramp je navodno sugerisao da Komi razmisli o zatvaranju novinara koji objavljivaju povjerljive informacije", navodi se.

Njujork takms dodaje da je tokom ranije večere Trampa i Komija, u januaru, Tramp dva puta tražio od Komija da se obaveže na lojalnost, što je Komi odbio. U odgovoru Tajmsu, Bijela kuća je odbacila da se takav razgovor dogodio.

"Predsjednik je stalno isticao da je general Flin pristojan čovjek koji služi bezbjednosti naše države i predsjednik nikada nije zatražio od Komija ili bilo koga drugog da završi bilo kakvu istragu, uključujući i istragu koja uključuje generala Flina. Ovo nije istinit niti precizan opis razgovora predsjednika i Komija", navodi se u odgovoru Bijele kuće.

Njujork tajms dodaje da je Tramp i prijetio Komiju zbog objavljivanja informacija o njihovom razgovoru.

"Džejmsu Komiju je bolje da nema nijedne nove trake našeg razgovora prije nego što počne da ih pušta medijima", napisao je Tramp na Tviteru, manje od dva dana poslije otpuštanja Komija.

Preporučujemo za Vas