"Politički početnici" Tramp i Makron imaće duži ručak u Briselu: Da se bolje upoznaju

Iako se sumnjalo da bi Tramp više volio da je liderka krajnje desnice Marin Le Pen pobijedila na predsjedničkim izborima u Francuskoj, Bijela kuća smatra da 39-ogodišnji Makron, koji je u nedjelju zvanično preuzeo dužnost, i 70-ogodišnji Tramp nisu tako "nezgodni saveznici" kao što je možda u početku djelovalo
0 komentar(a)
Donald Tramp, Emanuel Makron, Foto: Reuters
Donald Tramp, Emanuel Makron, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2017. 08:14h

Predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron, imaće "duži ručak" u Briselu krajem maja, kako bi se bolje upoznali.

Visoko pozicionirani zvaničnici američke administracije rekli su za AFP da će dvojica lidera, za koje Bijela kuća vjeruje da imaju mnogo toga zajedničkog, razmijeniti mišljenje na ručku, koji će biti održan 25. maja u Briselu.

Njih dvojica će najvjerovatnije razgovarati, prvenstveno, o saradnji u borbi protiv terorizma, koju Bijela kuća opisuje kao odličnu, ali i o pronalaženju zajedničkog jezika po pitanju ekonomije.

Iako se sumnjalo da bi Tramp više volio da je liderka krajnje desnice Marin Le Pen pobijedila na predsjedničkim izborima u Francuskoj, Bijela kuća smatra da 39-ogodišnji Makron, koji je u nedjelju zvanično preuzeo dužnost, i 70-ogodišnji Tramp nisu tako "nezgodni saveznici" kao što je možda u početku djelovalo.

Obojica su, ističe AFP, "predsjednički početnici".

"Oni su dvojica najnovijih lidera na sceni", rekao je visokopozicionirani zvaničnik Trampove administracije dodajući da je njihov nedavni telefonski razgovor protekao veoma dobro. Prema njegovim riječima, Tramp je bio "veoma impresioniran" Makronom.

Bonus video: