Zaharova: Američki mediji su puni predrasuda

Marija Zaharova je navela da mediji na jučerašnjoj konferenciji za novinare nijesu pokazali nikakav interes za bilateralne odnose
1 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Kauilapele's Blog
Marija Zaharova, Foto: Kauilapele's Blog
Ažurirano: 11.05.2017. 11:06h

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je da su američki mediji tokom posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Vašingtonu pokazali velike predrasude i manjak nezavisnog razmišljanja.

Marija Zaharova je navela da mediji na jučerašnjoj konferenciji za novinare, koju je održao Lavrov poslije razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom i predsjednikom Donaldom Trampom u Bijeloj kući, nijesu pokazali nikakav interes za bilateralne odnose.

Većina pitanja, kako je rekla, ticala su se navodnog miješanja Rusije u američke izbore i smjene direktora FBI, prenosi Tas.

"Nijedan ozbiljni argument a ni šala nijesu uspjeli da zaustave poplavu pitanja američkih novinara, koji izgleda nijesu shvatali koliko je suludo pitati ministra spoljnih poslova neke druge zemlje o razlozima za određene personalne smjene u sopstvenoj zemlji", rekla je Zaharova, koja je u ruskoj delegaciji koju u SAD predvodi Lavrov.

To, kako je rekla, ukazuje na ogromne predrasude masovnih medija, nedostatak nezavisnog razmišljanja i kontrolu od strane određenih političkih grupa.

Rekla i da je zabrinuta za budućnost američkih masovnih medija.

"Imajući u vidu njihov veliki uticaj na medijski prostor širom svijeta, to je naš zajednički problem. Nemoguće je imati tako moćne resurse uticaja na javno mnjenje i u isto vrijeme skliznuti na nulu što se tiče intelekta", zaključila je Zaharova.

Bonus video: