Kako je Komi saznao da ga je Tramp smijenio: Obraćao se agentima FBI, pa vidio vijest na televiziji

1 komentar(a)
Donald Tramp, Džejsm Komi, Foto: Reuters
Donald Tramp, Džejsm Komi, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.05.2017. 09:45h

Sada već bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi je na veoma čudan način saznao da je ostao bez posla.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp je smijenio Komija, čovjeka koji je bio na čelu agencije zadužene za istragu veza između Trampove predizborne kampanje i Rusije.

Komi je saznao da je smijenjen s funkcije direktora FBI dok se obraćao grupi agenata FBI u Los Anđelesu, a na televiziji se pojavila udarna vijest o njegovoj smjeni.

Ovu informaciju koja se pojavila u svjetskim medijima za AP je potvrdio neimenovani zvaničnik policijskih snaga, koji je prisustvovao jučerašnjem sastanku u Los Anđelesu.

Prema njegovim riječima, kada se na televiziji pojavila vijest, Komi se prvo nasmijao sebi u bradu. Nastavio je da razgovara sa agentima, a potom je otišao u drugu sobu.

Komi se potom avionom vratio u Vašington.

"Njujork tajms" piše da je Komi prvo pomislio da se radi o šali, ali je potom primio i zvanično obavještenje predsjednika o otkazu.

"Politiko" prenosi izjavu neimenovanog zvaničnika Bijele kuće koji je potvrdio da su svi bili iznenađeni smjenom Komija.

"Niko nije znao. Naši telefoni su stalno zvonili i ljudi su samo govorili:'Šta?'", kazao je taj zvaničnik.

Tramp je više od jedne nedjelje razmišljao o smjeni šefa FBI, a kada je u utorak "prelomio" da to i uradi nije ga lično pozvao već je poslao svog dugogodišnjeg pripadnika privatnog obezbjeđenja da Komiju uruči odluku o otkazu.

Bonus video: