Mogadišu: U eksploziji autobombe poginulo šest osoba

Bilou Ali, jedan od očevidaca, kazao je za agenciju Anadolija da se napad desio u vrijeme saobraćajnog špica kada se na tom području nalazio veliki broj osoba, uključujući civile i državne službenike
0 komentar(a)
Somalija, Mogadišu, napad, Foto: Reuters
Somalija, Mogadišu, napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2017. 18:29h

Najmanje šest osoba je poginulo, dok je isto toliko ranjeno u eksploziji autobombe u blizini restorana u migrantskoj četvrti u glavnom gradu Somalije Mogadišuu.

Abdifatah Omar Halane, portparol regionalne uprave Banadira, kazao je okupljenim novinarima da se među poginulima nalazi i general Nacionalne armije Somalije Abdi Bašir Adan.

Ranjene osobe su prebačene u najbliže bolnice u prijestolnici.

Bilou Ali, jedan od očevidaca, kazao je za agenciju Anadolija da se napad desio u vrijeme saobraćajnog špica kada se na tom području nalazio veliki broj osoba, uključujući civile i državne službenike.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za današnji napad.

Međutim, somalijska pobunjenička grupa Al-Šabab je ranije prijetila da će nastaviti sa aktivnostima protiv međunarodno priznate vlade u toj zemlji.

Predsjednik Somalije Mohamed Abdulahi Mohamed, izabran ove godine na dužnost, ranije je proglasio rat protiv Al-Šababa, poručivši da će vlasti u zemlji pobijediti tu grupu u naredne dvije godine.

Bonus video: