Lavrov: Helsinki odgovarajuće mjesto za mogući sastanak Putina i Trampa

Lavrov će se uskoro sastati sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom kako bi pripremili teren za sastanak Putina i Trampa, potvrdilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2017. 11:51h

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da bi finska prijestonica Helsinki mogla da bude "odgovarajuće mjesto" za mogući sastanak ruskog i američkog predsjednika Vladimira Putina i Donalda Trampa.

Prema riječima Lavrova, za sada nema specifičnih planova o sastanku dvojice predsjednika u narednih nekoliko mjeseci, prenosi Rojters.

Mediji su prethodnih dana prenijeli da bi susret dva predsjednika mogao da se desi na samitu G-20 koji će se održati u julu u Hamburgu.

Lavrov će se uskoro sastati sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom kako bi pripremili teren za sastanak Putina i Trampa, potvrdilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

"Sastanak (Lavrov-Tilerson) će nam omogućiti... da potražimo zajednički teren i rješenja za velike globalne probleme", rekla je portparol ministarstva Marija Zaharova na konferenciji za novinare, a prenosi Rojters.

Bonus video: