Ankara: Rusija i SAD bi mogli da zapale Bliski istok

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je u sredu Rusiji da se spremi za "nove i pametne rakete" u Siriji. Tramp je na Tviteru poručio Rusiji da ne bi trebalo da bude partner sa "životinjom koja ubija gasom" svoje ljude i koja u tome uživa
51 pregleda 3 komentar(a)
Turska, turksa zastava, Foto: Shutterstock
Turska, turksa zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.04.2018. 14:31h

Potencijalni konflikt između Rusije i SAD u Siriji mogao bi da zapali Bliski istok, upozorio je turski ministar odbrane Nuretin Džanikli.

"Ukoliko se dogodi napad na snage (u Siriji) koje podržava Rusija ili bude napad snaga koje podržavaju SAD, Rusija neće moći da se drži po strani ili će izgubiti svoj uticaj. Tako da mogu da počnu ozbiljni sukobi", rekao je turski ministar za televiziju 24TV, prenosi ruska agencija TAS.

On je rekao da ta opasnost postoji već duže vrijeme i da "samo jedna iskra može da zapali cijeli region i otvori vrata sukobu", te je pozvao Rusiju i SAD da djeluju uzdržano, a režim Bašara al Asada da prestane da podržava terorističke organizacije.

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je u sredu Rusiji da se spremi za "nove i pametne rakete" u Siriji. Tramp je na Tviteru poručio Rusiji da ne bi trebalo da bude partner sa "životinjom koja ubija gasom" svoje ljude i koja u tome uživa.

Ratna mornarica Rusije će od srijede vežbati u blizini obale Sirije, proizlazi iz međunarodnog upozorenja letačkom osoblju (NOTAM) i navigacionog upozorenja za mornare, prenijela je ruska agenciija Interfaks.

Bonus video: