U Arkanzasu pogubljen četvrti zatvorenik za osam dana: Tijelo se trzalo 20 puta

Prije pogubljenja Vilijams se izvinio i rekao da je pogriješio i da su zločini koje je počinio "bezosjećajni, izuzetno bolni i neoprostivi"
72 pregleda 4 komentar(a)
Kenet Vilijams, Foto: Reuters
Kenet Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2017. 08:08h

U američkoj državi Arkanzas pogubljen je i četvrti zatvorenik za osam dana, nakon što 12 godina nije izvršena nijedna smrtna kazna.

U zatvoru u gradu Varner smrtonosnom injekcijom je pogubljen 38-godišnji Kenet Vilijams. Zatvorenik je proglašen mrtvim sinoć u 11.05 časova po lokalnom vremenu, 13 minuta poslije početka pogubljenja.

Izvještač Asošiejted presa koji je prisustvovao pogubljenju rekao je da se tijelo osuđenika trzalo 20 puta prije no što je umro. Prema riječima portparola guvernera, to je bila "nevoljna reakcija mišića" kao posljedica jednog od hemijskih sredstava upotrijebljenih za pogubljenje.

Vilijams je 1999. osuđen na smrt zbog ubistva koje je počinio poslije bjekstva iz zatvora. Vilijams je već bio osuđen na doživotnu kaznu zbog još jednog ubistva. Dok je bježao izazvao je sudar u kojem je poginula još jedna osoba.

Prije pogubljenja se izvinio i rekao da je pogriješio i da su zločini koje je počinio "bezosjećajni, izuzetno bolni i neoprostivi".

U Arkanzasu je prošle sedmice izvršena prva smrtna kazna od 2005. godine, a u utorak je izvršeno i dvostruko pogubljenje, prvo u SAD od 2000.

Bonus video: