Pogledajte kako je izgledala najveća vojna vježba Sjeverne Koreje u istoriji

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un nadzirao je demonstraciju u kojoj je učestvovalo između 300 i 400 tenkova u blizini istočne luke Vonsan
53 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2017. 16:17h

Objavljeni su snimci najveće sjevernokorejske vojne vježbe u istoriji u sklopu proslave 85. godišnjice osnivanja državne vojske, prenosi britanski Independent.

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un nadzirao je demonstraciju u kojoj je učestvovalo između 300 i 400 tenkova u blizini istočne luke Vonsan.

Državni mediji su objavili da je vojska spremna "da privede kraju istorijat američkog spletkarenja i ucjena nuklearnim prijetnjama".

"Moć Narodne armije nema granica. Posjeduje najnoviju vojnu opremu, uključujući različito nuklearno oružje i balističke rakete", objavile su novine Rodong Sinmun.

Vježba je održana usred sve većih napetosti između Sjeverne Koreje i SAD-a.

Američki predsjednik Donald Tramp je nedavno od Kine zatražio da pokuša da "zauzda" svoje susjede, a SAD održale vojnu vježbu s Južnom Korejom.

Kamioni s prvim djelovima američkog antiraketnog štita THAAD stigli su danas ujutro u Južnu Koreju dok ne popušta napetost sa susjednom Sjevernom Korejom, objavile su svjetske agencije pozivajući se na južnokorejsku agenciju Yonhap.

Galerija

Bonus video: