Grejem: Tramp neće dozvoliti Sjevernoj Koreji da ima raketu koja može da pogodi SAD

Republikanski senator iz Južne Karoline rekao je danas da Sjeverna Koreja ne bi trebalo da potcijeni "Trampovu riješenost da ih zaustavi u razvoju rakete koja može da pogodi našu domovinu"
6 komentar(a)
Lindzi Grejem, Foto: Reuters
Lindzi Grejem, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2017. 21:00h

Američki senator Lindzi Grejem rekao je da je uvjeren da predsjednik SAD Donald Tramp neće dozvoliti jKoreji da izgradi raketu s nuklearnom glavom koja može da pogodi SAD.

Republikanski senator iz Južne Karoline rekao je danas da Sjeverna Koreja ne bi trebalo da potcijeni "Trampovu riješenost da ih zaustavi u razvoju rakete koja može da pogodi našu domovinu".

Grejem je to zaključio na osnovu razgovora na sinoćnoj večeri u Beloj kući, kojoj je takodje prisustvovao republikanski senator Džon Mekejn iz Arizone.

Grejam i Mekejn su "jastrebovi" po pitanju odbrane i njih dvojica su među najvećim kritičarima Trampa iz redova republikanaca oko pitanja spoljne politike. Oba senatora podržavaju Trampov čvrst pristup prema Sjevernoj Koreji.

Pjongjang je zaprijetio da će upotrebiti napade iz predostrožnosti ili druge mjere koje smatra neophodnim da bi se branio od "američkih imperijalista".

Bonus video: