U oružanom napadu u Kaliforniji ubijene tri osobe

Kori Ali Muhamad je za manje od dva minuta iz sačmare upucao četiri muškarca bijele puti, od toga tri fatalno, a vičući "Alahu Akbar" želio je da za što kraće vrijeme ubije što više bijelaca, tvrdi policija
3 komentar(a)
Kalifornija ubistvo, Foto: Reuters
Kalifornija ubistvo, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2017. 06:29h

Motiv čovjeka koji je sinoć ubio tri a ranio jednu osobu u Freznu, isključljivo je rasističke prirode i nema veze za terorizmom, saopštila je policija tog kalifornijskog grada.

Kori Ali Muhamad je za manje od dva minuta iz sačmare upucao četiri muškarca bijele puti, od toga tri fatalno, a vičući "Alahu Akbar" želio je da za što kraće vrijeme ubije što više bijelaca, tvrdi policija.

"On nam je objasnio da je vikao "Alahu Akbar" za slučaj da mu se nešto desi, da se zapravo zaklinjao bogu na vjernost kako bi ga zaštitio", rekao je šef policije Džeri Dajer, prenosi BBC.

Dajer je dodao da je Mohamed (39), koga je policija već tražila zbog ubistva radnika obezbjeđenja motela prošle nedjelje, na društvenim mrežama često objavljivao svoje rasističke stavove.

Otac napadača, poznatog po nadimku Crni Isus, izjavio je za Los Anđeles Tajms da je Mohamed vjerovao da je "dio rata koji se vodi između crnaca i bijelaca" i da "se sprema bitka".

Bonus video: