"Sjeverna Koreja spremna za potpunu denuklearizaciju, i nemaju nikakve uslove!"

Sporazum o denuklearizacij je akt koji vodi ka uspostavljanju mira i normalizaciji odnosa dvije Koreje, i južnokorejski predsjednik smatra da neće biti teško do postići na samitima između Sjeverne i Južne Koreje, ali i na relaciji Vašington Pjongjang
4 komentar(a)
Kim Džon Un, Foto: Reuters
Kim Džon Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2018. 16:38h

Sjevena Koreja je spremna da potpiše akt o poptunoj denuklearizaciji na Korejskom poluostrvu, i da pritom ne traži nikakve uslove, saopštio je predsjednik Južne Koreje Mun Džaen In, prenosi Rojters.

Džanen in je potvrdio da su SAD i dalje posvećene tome da izvrše jak pritisak na zvanični Pjongjang.

Sporazum o denuklearizacij je akt koji vodi ka uspostavljanju mira i normalizaciji odnosa dvije Koreje, i južnokorejski predsjednik smatra da neće biti teško do postići na samitima između Sjeverne i Južne Koreje, ali i na relaciji Vašington Pjongjang.

“Ne mislim da denuklearizacija ima različito značenje za Seul i Pjongjang. Sjeverna Koreja je izrazila volju za potpunom denuklearizacijom. Nisu tražili nikakve uslove koje SAD ne mogu da prihvate, kao što je povlačenje američkih trupa iz Južne Koreje. Sve o čemu govore je završetak politike neprijateljstva prema Sjevernoj Koreji“, kazao je Mun Džaen In.

Preporučujemo za Vas