Ahmadinežad: SAD ne mogu da naude Iranu

Bivši iranski predsejdnik takođe je izrazio nevoljnu podršku nuklearnom sporazumu postignutom 2015. sa svjetskim silama. Iran se tim sporazumom obavezao da će ograničiti svoj nuklerni profram, u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija
1 komentar(a)
Mahmud Ahmadinedžad, Foto: Beta/AP
Mahmud Ahmadinedžad, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.04.2017. 15:26h

Bivši predsjednik Irana Mahmud Ahmadinežad izjavio je danas da nedavni američki raketni napadi na vojnu bazu Siriji nijesu poruka za Iran, navodeći da je to moćna zemlja kojoj SAD ne može da naudi.

Ahmadinežad je komentarisao napade u Siriji tri dana nakon što je iznenadio javnost u Iranu ponovnim podnošenjem kandidature za predsjedničke izbore u maju, uprkos savjetu ajatolaha Ali Hamneija da to ne čini.

Vlasti će morati da odobre njegovu iznenadnu kandidaturu, što će mu omogućiti da uđe u predsjedničku trku, u kojoj je največi favorit aktuelni predsjednik Hasan Rohani.

Bivši iranski predsejdnik takođe je izrazio nevoljnu podršku nuklearnom sporazumu postignutom 2015. sa svjetskim silama. Iran se tim sporazumom obavezao da će ograničiti svoj nuklerni profram, u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija.

Iranski mediji prethodno su javili da se prijavilo više od 600 potencijalnih kandidata za predsjednika Irana.

Bonus video: