Džonson: Asad je otrovan u svakom smislu riječi, Putin da se suoči s istinom kakvog tiranina podržava

Britanski ministar je ocijenio da je američka intervencija promijenila situaciju u Siriji
13 komentar(a)
Boris Džonson, Foto: Reuters
Boris Džonson, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2017. 12:35h

Šef britanske diplomatije Boris Džonson pozvao je danas Rusiju da više ne podržava sirijskog predsjednika Bašara el Asada, navodeći da je on "otrovan u svakom smislu te riječi".

"Vrijeme je za (predsjednika Rusije) Vladimira Putina da se suoči sa istinom kakvog tiranina podržava", rekao je Džonson uoči ministarskog sastanka Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja G 7 u Italiji.

Britanski ministar je ocijenio da je američka intervencija promijenila situaciju u Siriji i dodao da Putinu treba staviti do znanja da više ne treba da podržava Asada.

"Ruski predsjednik treba da shvati da je Asad otrovan u svakom smislu te riječi. Asad truje nevin narod u Siriji oružjem koje je zabranjeno prije 100 godina i truje reputaciju Rusije", rekao je Džonson.

Britanski ministar otkazao je nedavno posjetu Moskvi planiranu za 10. april zbog najnovijeg razvoja situacije u Siriji, navodeći da se situacija drastično promijenila poslije "napada hemijskim oružjem u pobunjeničkoj provinciji Idlib zbog kojeg su SAD izvršile raketne napade u Siriji".

"Sandej telegraf" je juče pisao da će prema planu Britanije i SAD, koji u djelo sprovodi Džonson, Vladimiru Putinu biti poručeno da povuče trupe iz Sirije.

Bonus video: