Rusija i Iran: Američka operacija u Siriji agresija na nezavisnu zemlju

U zajedničkom saopštenju objavljenom nakon razgovora, oni su naveli da je američkom napadu cilj bio da se uspore pobjede sirijske vojske i njenih saveznika i ojačaju terorističke grupe
6 komentar(a)
SAD vazdušni napad Sirija, Foto: Reuters
SAD vazdušni napad Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2017. 18:13h

Šefovi generalštabova vojski Rusije i Irana, Valerij Gerasimov i Muhamed Bageri, zalažu se za, kako su kazali, nastavak borbe protiv terorista i onih koji ih podržavaju.

Kako prenosi AFP, iranska državna agencija IRNA je navela da su Bageri i Gerasimov, u telefonskom razgovoru o američkom raketnom napadu u Siriji, osudili američku operaciju protiv sirijske vazduhoplovne baze i ocijenili da ona predstavlja agresiju na nezavisnu zemlju.

U zajedničkom saopštenju objavljenom nakon razgovora, oni su naveli da je američkom napadu cilj bio da se uspore pobjede sirijske vojske i njenih saveznika i ojačaju terorističke grupe.

Iranska agencija Mehr je navela da su se komandanti dvije vojske založili za nastavak vojne saradnje, u cilju podrške sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu, "sve do potpunog poraza terorista i onih koji ih podržavaju".

Bonus video: