Ruski zvaničnik: Smanjena šansa udruženoj borbi protiv terorizma

"Akcija SAD pokazuje da su spremni da urade bilo šta kako bi svrgnuli režim Bašara al Asada, uprkos nedavnom saopštenju Vašingtona da će o Asadovoj sudbini odlučivati sirijski narod", kazao je šef Komiteta za međunarodne odnose Ruske dume Leonid Slutski
0 komentar(a)
Sirija, Foto: Reuters
Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2017. 08:03h

Šef Komiteta za međunarodne odnose Ruske dume Leonid Slutski izjavio je danas da američki napad na vojnu bazu u sirijskoj provinciji Homs umanjuje mogućnost za zajedničkom operacijom Rusije i SAD u borbi protiv terorizma.

Slutski je rekao da potez SAD značajno podriva mogućnost saradnje u borbi protiv terorizma, napore za postizanje primirja u Siriji, kao i da će bez sumnje uticati na američko-ruski dijalog, prenijela je ruska agencija Tass.

"Akcija SAD pokazuje da su spremni da urade bilo šta kako bi svrgnuli režim Bašara al Asada, uprkos nedavnom saopštenju Vašingtona da će o Asadovoj sudbini odlučivati sirijski narod", kazao je on.

Prema njegovim riječima, američke akcije baziraju se na dvostrukim standardima, koriste silu tamo gdje nema čvrstih dokaza, a okreću glavu na činjenicu da pobunjenici koriste hemijsko oružje.

SAD su rano jutros po naređenju predsednika Donalda Trampa izvele vazdušni napad na Siriju baražom krstarećih raketa kao odgovor na napad hemijskim oružjem na civile u toj zemlji.

Bonus video: