Tramp: iskreno, iskorišćava nas praktično svaka od G7 zemalja

On je rekao da je kanadski premijer Džastin Trudo "naučio" iz greške što ga je kritikovao i da će to koštati Kanadu "mnogo novca"
54 pregleda 1 komentar(a)
G7, Angela Merkel, Donald Tramp, Foto: Reuters
G7, Angela Merkel, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2018. 10:10h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da je samit Grupe sedam (G7) industrijski razvijenih zemalja bio "veoma dobar", a da je kanadski premijer Džastin Trudo naučio lekciju.

Uprkos ocjenama da je samit G7 bio propast, posebno pošto je Tramp povukao SAD iz zajedničkog saopštenja, američki predsjednik je u Singapuru rekao da čuvena slika s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel tokom samita u Kanadi "nije izgledala prijateljski", ali da je situacija bila zapravo "veoma prijateljska".

"Zapravo smo samo pričali, cijela grupa, o nečemu, potpuno nepovezano", rekao je Tramp na konferenciji za novinare u Singapuru poslije sastanka sa sjevernokorejskim vođom Kim Džong Unom.

Na pitanje novinara da li su odnosi SAD sa saveznicima ugroženi poslije samita u Kvebeku, Tramp je rekao da je skup bio "veoma dobar".

On je rekao da je kanadski premijer Džastin Trudo "naučio" iz greške što ga je kritikovao i da će to koštati Kanadu "mnogo novca".

"Biću iskren, nas iskorišćava praktično svaka od tih zemalja", rekao je Tramp povodom ostalih sedam zemalja iz G7.

Bonus video: