Robert De Niro i Džek Nikolson zainteresovani za najbolju nekretninu SFRJ

Odalović je za "Politiku" rekao da na beogradskom sastanku nije realno očekivati i konačan dogovor o preostalim nekretninama, ali da ipak očekuje napredak u raspodjelih nekih objekata
52 pregleda 5 komentar(a)
Robert De Niro, Foto: Reuters
Robert De Niro, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.04.2017. 11:07h

Pitanje diobe preostale 51 nekretnine bivše Jugoslavije u inostranstvu, vrijedne 110,6 miliona dolara, biće tema sastanka Mješovitog komiteta zemalja nasljednica.

Sastanak će se najvjerovatnije održati krajem aprila ili polovinom maja, piše današnja "Politika".

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović rekao je da tačan datum održavanja 19. sastanka Mješovitog komiteta za raspodjelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ još nije utvrđeni i da su u toku konsultacije, ali da je bilo ideja da to bude krajem aprila ili sredinom maja.

Odalović je za "Politiku" rekao da na beogradskom sastanku nije realno očekivati i konačan dogovor o preostalim nekretninama, ali da ipak očekuje napredak u raspodjelih nekih objekata.

Kako se navodi, posao koči i činjenica da imovina još nije u poptunosti popisana.

List dodaje da bi beogradski sastanak trebalo da "pogura" prodaju pet najvrijednijih objekata u Njujorku, Tokiju, Bernu i Bonu, čija se vrijednost procjenjuje na 70 miliona dolara.

U Njujorku se nalaze dvije najatraktivnije nekretnine, od kojih je jedna šestosobni dupleks na Park aveniji, na koji su, prema pisanju američke štampe, "bacile oko" i filmske zvijezde Robert de Niro i Džek Nikolson.