Pakistan gradi zid duž granice sa Avganistanom

Šef oružanih snaga Pakistana, Kvamar Džaved Badžva, zvanično je danas objavio početak gradnje ograde u "visoko rizičnim zonama" u toku posjete plemenskim regionima duž granice, navodeći da je to u interesu obje države
1 komentar(a)
Pakistan, Foto: Shutterstock.com
Pakistan, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.03.2017. 09:49h

Pakistanske vlasti saopštile su danas da je počela gradnja zida duž granice sa Avganistanom, gdje su ekstremisti u posljednjih nekoliko sedmica izvodili prekogranične napade na bezbjednosne garnizone.

Gradnja zida mogla bi još da poveća napetosti između dvije države koje su dugo optuživale jedna drugu da "gledaju kroz prste" islamističkim ekstremistima koji djeluju duž sporne granice, prenosi AP.

Šef oružanih snaga Pakistana, Kvamar Džaved Badžva, zvanično je danas objavio početak gradnje ograde u "visoko rizičnim zonama" u toku posjete plemenskim regionima duž granice, navodeći da je to u interesu obje države.

Granica između Pakistana i Avganistana, poznata kao Durand linija, utvrđena je u vrijeme kada su tamo bili prisutni britanski kolonijalisti, i dugačka je 2.400 kilometara, a avganistanska vlada je ne priznaje.

Bonus video: