Tramp: Pitanje povlačenja američkih vojnika iz Južne Koreje nije na stolu

Tramp je tako odgovorio na navode Njujork tajmsa da je naredio Pentagonu da pripremi opcije za smanjenje broja američkih vojnika u Južnoj Koreji, pošto se prethodno žalio da Seul ne pruža dovoljnu finansijsku podršku američkim snagama koje pomažu njenu odbranu
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2018. 15:38h

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da povlačenje američkih vojnika iz Južne Koreje nije "na stolu" dok se priprema za istorijski samit sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom.

"Pitanje (povlačenja američkih) vojnika nije na stolu", rekao je Tramp novinarima pred let za Dalas, prenosi Asošiejted pres.

Tramp je tako odgovorio na navode Njujork tajmsa da je naredio Pentagonu da pripremi opcije za smanjenje broja američkih vojnika u Južnoj Koreji, pošto se prethodno žalio da Seul ne pruža dovoljnu finansijsku podršku američkim snagama koje pomažu njenu odbranu.

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton ocijenio je danas da su navodi Njujork tajmsa "potpuna besmislica" i naveo da Tramp "nije tražio od Pentagona da izradi opcije za smanjenje američkih snaga razmještenih u Južnoj Koreji".

Tramp je danas objavio da je dogovoreno vrijeme i mjesto njegovog istorijskog susreta sa Kim Džong Unom i da će oni uskoro biti objavljeni.

Bonus video: