Crvena potjernica za osobama koje se dovode u vezu sa ubistvom polubrata Kim Džong Una

Hamidi je rekao i da su ove nedjelje počeli pregovori kojima bi trebalo da bude riješena diplomatska napetost između Malezije i Sjeverne Koreje izazvana Pjongjangovim neprihvatanjem rezultata obdukcije stradalog polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una
0 komentar(a)
Kim Džong Nam, Foto: Reuters
Kim Džong Nam, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2017. 09:45h

Interpol je izdao crvenu pojternicu za četiri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom Kim Džong Nama, polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.

Malezijska policija potvrdila je identitet Kim Džong Nama, ubijenog prošlog mjeseca u Kuala Lumpuru, analizom DNK uzorka dobijenog od jednog njegovog djeteta.

To je izjavio zamjenik premijera Malezije Ahmad Zahid Hamidi.

Hamidi je rekao i da su ove nedjelje počeli pregovori kojima bi trebalo da bude riješena diplomatska napetost između Malezije i Sjeverne Koreje izazvana Pjongjangovim neprihvatanjem rezultata obdukcije stradalog polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.

Malezijska policija, koja je identifikovala sedam državljana Sjeverne Koreje u vezi sa ubistvom, zatražila je pomoć Interpola prošlog mjeseca, prenio je Rojters.

Među onima, koje traži policija su četiri osobe za koje se vjeruje da su uspjele da se vrate u Pjongjang.

Vlasti Malezije su saopštile da je Kim ubijen 13. februara kada su dvije žene po njegovom licu razmazale nervni otrov VX na terminalu aerodroma u Kuala Lumpuru. Iako je Kim nosio pasoš sa imenom Kim Čol, policija je prošle nedjelje rekla da je uvtrdila njegov identitet ali nije htela da kaže kako.

Zahid je izjavio da su vlasti dobile uzorak DNK od jednog Kimovog deteta.

Bonus video: