Iz Rake pobjeglo 300 porodica džihadista

Porodice džihadista, kako je naveo direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, koristile su jedine preostale puteve za bjekstvo, odnosno čamce za prelaz preko reke Eufrat
0 komentar(a)
Džihadisti, Islamska država, Foto: Beta-AP
Džihadisti, Islamska država, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.03.2017. 17:23h

Oko 300 porodica džihadista Islamske države pobjeglo je iz njenog uporišta Rake u posljednjih 24 sata, dok rivalske snage napreduju ka gradu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Prema navodima Opservatorije, 300 porodica džihadista napustilo je Raku od petka rano ujutru kako bi sklonište pronašlo u pokrajinama Deir Ezor na istoku zemlje i u Hami na zapadu Sirije.

Porodice džihadista, kako je naveo direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, koristile su jedine preostale puteve za bjekstvo, odnosno čamce za prelaz preko reke Eufrat.

Sirijski pobunjenici koje podržava Turska, savez kurdskih i arapskih snaga koje podržavaju SAD i snage sirijske vlade, koje podržava Rusija, nastavljaju da napreduju ka Raki, podseća AFP.

Koalicija predvođena SAD saopštila je u četvrtak da je prebacila još pripadnika američkih vojnih snaga u Siriju u namjeri da ubrza poraz takozvane ID u Raki.

U pitanju je oko 400 vojnika koji će u Siriji boraviti određen period, precizirao je portparol koalicije, pukovnik američkog vazduhoplovstva Džon Dorijan.

U Siriji se već nalazi 500 američkih vojnika.

Bonus video: