Damask: Dvostruki bombaški napad na šiitske hodočasnike, poginulo 46 ljudi

Iračko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da su većina poginulih u glavnom gradu Sirije šiitiski Iračani koji su posjetili šiitska svetilišta
0 komentar(a)
Damask, Foto: Reuters
Damask, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2017. 13:44h

U dvostrukom bombaškom napadu na šiitske hodočasnike u Damasku, jednom od najvećih do sada u tom gradu, poginulo je 46 ljudi, većinom Iračana, prenijela je agencija Frans pres.

Iračko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da su većina poginulih u glavnom gradu Sirije šiitiski Iračani koji su posjetili šiitska svetilišta.

U saopštenju iračkog ministarstva navodi se da je formiran tim za koordinaciju sa sirijskim vlastima kako bi se utvrdio identitet poginulih.

Do dvostruke eksplozije je došlo u blizini groblja Bab el Saghir, jednog od najstarijih u Damasku, gdje je sahranjeno nekoliko istaknutih vjerskih ličnosti, navodi AP.

Sirijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u napadu povrijeđeno još 120 ljudi.

Bomba kraj puta je aktivirana u trenutku kada prolazio autobus, a bombaš samoubica se raznio u na području Bab el Saghira, mjesta koje posjećuju šiitski hodočasnici, navela je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava, prenosi AFP.

Bonus video: