Filmska pljačka na aerodromu u Johanesburgu: Lopovi sa policijskim oznakama

"Očigledno je da je pljačka izvedena uz upotrebu tačnih informacija. Ovaj incident dodatno otežava već ozbiljnu situaciju kada su u pitanju napadi na novac u vozilima za transport", rečeno je u saopštenju JA informacionog centra za rizik u bankarstvu
5 komentar(a)
Johanesburg, aerodrom, Foto: Beta-AP
Johanesburg, aerodrom, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.03.2017. 20:31h

Naoružani lopovi u vozilu sa oznakama južnoafričke policije izveli su pljačku na glavnom aerodromu u Johanesburgu, saopštili su danas zvaničnici medijima.

Prema izvještajima pljačkaši su kolima ušli u zonu sa ograničenim kretanjem i odnijeli kontejnere sa novcem, u kojima se prema procjenama nalazilo nekoliko miliona dolara u različitim valutama.

Kompanija koja upravlja aerodromom Tambo, potvrdila je pljačku, ali nije željela da komentariše da li je bilo šta ukradeno.

"Nije bilo pucnjave i niko nije povrijeđen. Lopovi su pobjegli", kaže se u saopštenju kompanije Aerodromi Južne Afrike.

Elitna policijska jedinica Sokolovi (Hawks) odbila je da iznese detalje, ali je navela da je istraga u toku, te da pljačka djeluje kao "posao iznutra".

"Očigledno je da je pljačka izvedena uz upotrebu tačnih informacija. Ovaj incident dodatno otežava već ozbiljnu situaciju kada su u pitanju napadi na novac u vozilima za transport", rečeno je u saopštenju JA informacionog centra za rizik u bankarstvu.

Neimenovani izvor iz Sokolova izjavio je da je pljačka djelovala "kao iz scenarija za holivudski film". Pljačkaši su ušli u zabranjenu zonu koristeći propusnice i tačno su znali koje kontejnere da uzmu kako bi se dokopali novčanica u manjim apoenima, izvještava televizija Bi Bi Si (BBC).

Internet portal Timeslive news je prenio da su u jednom trenutku pljačkaši prerušeni u policajce, iz svog lažnog policijskog vozila zaustavili čuvare iz privatne firme za obezbjeđenje.

Bonus video: