"NEOSNOVANO NAS OPTUŽUJU"

Sjeverna Koreja: SAD će skupo platiti ako nas stave na listu podržavalaca terorizma

Neimenovani portparol je naglasio da se Pjongjang protivi "svim oblicima terorizma" i optužio SAD da pokušavaju da ukaljaju ugled Sjeverne Koreje, prenosi AFP
66 pregleda 4 komentar(a)
Kim Džong-Un, Foto: Reuters
Kim Džong-Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2017. 11:37h

Sjeverna Koreja upozorila je danas SAD da će "skupo platiti" ako stave Pjongjang na listu zemalja koje podržavaju terorizam, nakon što je osumnjičeni za ubistvo Kim Džong-Nama polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Džong-Una rekao da je bio žrtva zavjere.

"SAD će i te kako shvatiti koliko skupo moraju da plate svoje neosnovane optužbe protiv dostojanstvene Sjeverne Koreje ako je stave na listu zemalja koje podržavaju terorizam", rekao je portparol sjevernokorejskog Ministarstva spoljnih poslova državnoj novinskoj agenciji KCNA.

Neimenovani portparol je naglasio da se Pjongjang protivi "svim oblicima terorizma" i optužio SAD da pokušavaju da ukaljaju ugled Sjeverne Koreje, prenosi AFP.

Polubrat sjevernokorejskog lidera Kim Džong-Una, Kim Džong-Nam (45), ubijen je prošlog mjeseca na aerodromu u Maleziji jakim nervnim otrovom VX, nakon cega je pokrenuta međunarodna istraga.

Južna Koreja je za ubistvo optužila Pjongjang, tvrdeći da je Kim Džong-Un naredio da njegov polubrat bude ubijen jer bi mu mogao biti rival.

Južnokorejski i japanski mediji su, pozivajući se na diplomatske izbore, poslije tog ubistva naveli da SAD razmatraju mogućnost da vrate Sjevernu Koreju na listu zemalja koje podržavaju terorizam, a na kojoj se nalaze Iran i Sirija, podsjeća francuska agencija.

Preporučujemo za Vas