Naredni NATO samit održaće se u Londonu

"Zadovoljstvo mi je objaviti da su se saveznici složili da se sljedeći sastanak čelnika država ili vlada održi u decembru 2019. godine. Zahvalni smo Ujedinjenom Kraljevstvu što je pristalo biti domaćin sastanka NATO-a na njegovu 70. godišnjicu", objavio je Stoltenberg
115 pregleda 0 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS
Jens Stoltenberg, Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg objavio je u srijedu da će se sljedeći sastanak na vrhu Sjevernoatlantskog saveza održati u decembru ove godine u Londonu.

"Zadovoljstvo mi je objaviti da su se saveznici složili da se sljedeći sastanak čelnika država ili vlada održi u decembru 2019. godine. Zahvalni smo Ujedinjenom Kraljevstvu što je pristalo biti domaćin sastanka NATO-a na njegovu 70. godišnjicu", objavio je Stoltenberg.

"Sastanak će biti prigoda za čelnike država ili vlada članica NATO-a da adresiraju sigurnosne izazove s kojima smo suočeni sada i u budućnosti, kako bismo osigurali da se NATO nastavi prilagođavati kako bi garantovao sigurnost svog stanovništva od skoro milijarde ljudi", dodao je u Stoltenberg u saopštenju.

Bonus video: