Republikanski kongresmen: Specijalni tužilac da ispita da li se Rusija miješala u izbore u SAD

"Ne može to da radi neko, kao što je moj prijatelj Džef Sešens, koji je učestvovao u kampanji i koji je imenovan na određenu funkciju. Potrebno je uspostaviti status i kancelariju specijalnog tužioca", rekao je Ajsa za HBO
1 komentar(a)
Darel Ajsa, Foto: Screenshot (YouTube)
Darel Ajsa, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.02.2017. 10:06h

Američki republikanski kongresmen Darel Ajsa zatražio je imenovanje specijalnog tužioca za istragu o tome da li se Rusija miješala u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine.

On takođe traži da se ispita da li je tokom predizborne kampanje Rusija bila u kontaktu sa timom predsjednika Donalda Trampa.

Ova republikanac iz Kalifornije smatra da bi bilo neprimjereno da javni tužilac Džef Sešens vodi istragu o tom pitanju, prenosi danas AP.

"Ne može to da radi neko, kao što je moj prijatelj Džef Sešens, koji je učestvovao u kampanji i koji je imenovan na određenu funkciju. Potrebno je uspostaviti status i kancelariju specijalnog tužioca", rekao je Ajsa za HBO.

Neizvjesno je da li bi ovaj republikanac mogao da ima bilo kakvog uticaja na Sešensa, napominje američka agencija, dodajući da je Ajsa podržao Trampa tokom predizborne kampanje, ali da je jedva dobio mjesto kongresmena u novembru.

Bonus video: