Tramp neće držati zabavan govor i šaliti se: Ne ide na večeru Udruženja dopisnika iz Bijele kuće

Tramp je poznat po nategnutom odnosu sa medijima i po tome što ne trpi kritike. Otkad je preuzeo dužnost predsjednika, on je pojačao kritiku medija i optužio neke poznate medijske kuće da objavljuju "lažne vijesti" i nazvao ih "neprijateljem američkog naroda"
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Beta-AP
Donald Tramp, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.02.2017. 08:58h

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da neće prisustvovati godišnjoj večeri Udruženja dopisnika iz Bijele kuće koja se održava u aprilu u Vašingtonu.

Ovaj događaj, na kome se skupljaju sredstva za univerzitetske stipendije i dodeljuju novinarske nagrada, okuplja novinare i poznate ličnosti i obično mu prisustvuju predsjednik države i prva dama.

Tradicionalno se pojavi neki komičar i pravi viceve na račun predsjednika, a i predsjednik održi zabavni govor u kome često zbija šale na račun novinara i svojih protivnika.

U tviter poruci juče Tramp je napisao: "Neću prisustvoati večeri Udruženja dopisnika iz Bijele kuće ove godine. Molim vas, poželite svima da se divno provedu".

Tramp je poznat po nategnutom odnosu sa medijima i po tome što ne trpi kritike. Otkad je preuzeo dužnost predsjednika, on je pojačao kritiku medija i optužio neke poznate medijske kuće da objavljuju "lažne vijesti" i nazvao ih "neprijateljem američkog naroda".

On je redovno prisustvovao ovoj večeri proteklih godina, u svojstvu poznate ličnosti i zvijezde rijaliti televizije i vlasnika izbora za Mis Amerike. Preskočio je večeru u aprilu 2016, koja je bila u jeku predsjedničke kampanje i bila je posljednja večera na kojoj je predsjednik Barak Obama bio gost.

U saopštenju poslije Trampove Tviter poruke, predsjednik Udruženja Džef Mejson napisao je da udruženje prima k znanju objavu predsjednika Donalda Trampa preko Tvitera da ne planira da prisustvuje večeri, za koju je istakao da je "bila i nastaviće da bude proslava Prvog amandmana (na Ustav SAD) i važne uloge koju igraju nezavisni mediji u zdravoj Republici".

Bonus video: