Front Fateh al-Šam preuzeo odgovornost za bombaške napade u Homsu

Homs je treći po veličini grad u Siriji i jedan od prvih gradova u kojem je došlo do pobune protiv vlade sirijskog predsjednika Bašara al Asada
0 komentar(a)
Homs, Foto: Beta-AP
Homs, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.02.2017. 10:56h

Sirijski Front Fateh al-Šam, koji je ranije bio blizak Al Kaidi, preuzeo je danas odgovornost za samoubilačke napade u sirijskom gradu Homsu u kojima je poginulo najmanje 42 osobe, javlja AFP.

Prema navodima Fronta Fateh al-Šama, petorica njenih preipadnika su učestvovala u dva napada u dva distrikta u srcu grada.

Najmanje 42 osobe su poginule, a na desetine je povrijeđeno u dva odvojena samoubilačka napada sirijskih pobunjenika na vladine bezbjednosne snage u Homsu, javila je sirijska državna televizija, a prenosi AFP

AFP je javio da je među poginulima je i jedan oficir.

"Meta napada bili su sjedište džavne bezbjednosti i vojne obavještajne službe koji se nalaze u dva centralna kvarta", u Homsu, rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Prema njegovim riječima, u napadu je učestvovalo najmanje šest napadača i nekoliko njih se raznijelo.

U petak je komandant američkih snaga za Bliski istok general Džon Votel nenajavljeno posjetio sjever Sirije gde je razgovarao sa liderima lokalne koalicije koja se bori protiv džihadista Islamske države.

To je prva posjeta jednog američkog komandanta ovim sirijskim snagama od stupanja na dužnost predsjednika Donalda Trampa.

Homs je treći po veličini grad u Siriji i jedan od prvih gradova u kojem je došlo do pobune protiv vlade sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Bonus video: