Rusija odgovorila Trampu: Mi ne vraćamo svoju teritoriju, Krim pripada Rusiji

Nakon što Trampov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Majkl Flin podnio ostavku zbog diplomatskih kontakta sa Rusijom prije nego što je zvanično stupio na dužnost, portparol Bijele kuće Šon Spajser je naveo da se Rusija “dočepala“ Krima pod Obaminom vladavinom i da je nova ambasadorka SAD u UN Niki Hejli “oštro osudila okupaciju“
67 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2017. 09:19h

Rusija neće vraćati Krim Ukrajini. To je naša teritorija, i uvijek je bila, poručila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, javlja Raša tudej (RT).

Bijela kuća je ranije saopštila da američki predsjednik Donald Tramp očekuje da Moskva vrati Ukrajini Krim.

"Mi ne vraćamo svoju teritoriju. Krim pripada Rusiji", kratko je poručila Zaharova, a prenosi "RT".

Nakon što Trampov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Majkl Flin podnio ostavku zbog diplomatskih kontakta sa Rusijom prije nego što je zvanično stupio na dužnost, portparol Bijele kuće Šon Spajser je naveo da se Rusija “dočepala“ Krima pod Obaminom vladavinom i da je nova ambasadorka SAD u UN Niki Hejli “oštro osudila okupaciju“.

"Predsjednik Tramp je veoma jasno stavio do znanja da očekuje da ruska vlada smanji tenzije u Ukrajini i vrati Krim. Istovremeno, nada se i želi dobre odnose sa Rusijom", rekao je Spajser, prenosi RT

“Krim je dio Ukrajine. Naše sankcije vezane upravo za to će ostati na snazi sve dok Rusija ne vrati poluostrvo“, rekla je Hejli na sjednici Savjeta bezbjednosti UN 2. februara.

Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin istakao je da je narod na Krimu većinom glasao za pridruženje Rusiji, prenosi RT.

“U nacionalnom je i ekonomskom interesu da SAD imaju dobre odnose sa Rusijom“, objasnio je Spajser, dodajući da Niki Hejli o Krimu “govori u predsjednikovo ime“.

stavka Majkla Flina izazvala je buru u javnosti. On je dok je još Barak Obama bio na vlasti razgovarao sa ruskim ambasadorom u vezi sa sankcijama koje je Obama uveo ruskim diplomatama.

Bonus video: