Flin je lagao? Da li je razgovarao sa ruskim ambasadorom o sankcijama

Flin je uveliko na meti kritika zbog sastava Nacionalnog bezbjednosnog vijeća koje je puno vojnih oficira, umjesto obučenog civilnog osoblja
0 komentar(a)
MAjkl Flin, Foto: Reuters
MAjkl Flin, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2017. 10:11h

Američki predsjednik Donald Tramp je kazao da će provjeriti izvještaje da je njegov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Majkl Flint razgovarao o sankcijama sa ruskim ambasadorom u SAD, uoči inauguracije, a zatim lagao da se to nije desilo.

"Ne znam o tome ništa, nisam vidio izvještaj", kazao je Tramp novinarima. Više medija je izvjestilo da su Flin i ruski ambasador Sergej Kisljak razgovarali o sankcijama koje je Rusiji uvela administracija Baraka Obame.

Bijela kuća je javno saopštila da to nije bila tema razgovora.

Flin je uveliko na meti kritika zbog sastava Nacionalnog bezbjednosnog vijeća koje je puno vojnih oficira, umjesto obučenog civilnog osoblja.

Problem može i da bude odnos Flina sa potpredsjednikom Majkom Pensom, ako se ispostavi da je Flin lagao, jer ga je Pens branio u javnim nastupima pozivajući se na razgovor koji su imali.

Flinova pozicija je u problemu i zbog toga što glavni strateg Stiven Benon i Trampov zet Džared Kušner sve više učestvuju u donošenju odluka koje obliku spoljnu i odbrambenu politiku.

Bonus video: