Abadi Trampu: Povucite Irak sa liste zemalja čijim je državljanima zabranjen ulazak u SAD

SAD imaju više od 4.800 vojnika u Iraku i glavni su akteri međunarodne koalicije za podršku iračkim snagama u borbi protiv džihadista Islamske države od septembra 2014. godine
0 komentar(a)
Hajdar al Abadi, Foto: Reuters
Hajdar al Abadi, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2017. 13:13h

Irački premijer Hajdar al Abadi zatražio je od američkog predsjednika Donalda Trampa da povuče Irak sa liste zemalja čijim je državljanima zabranjen ulazak u SAD, saopšteno je danas iz vlade u Bagdadu.

Tramp je 27. januara, do daljeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbjeglicama, a tromjesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

Apelacioni sud odbio je danas da vrati na snagu ukaz predsjednika Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD za državljane sedam pretežno muslimanskih zemalja. Tramp je najavio da će se žaliti.

Abadi je tražio od Trampa da "povuče Irak sa liste zemalja", navodi se u saopštenju i dodaje da je Tramp istakao značaj koordinacije u cilju da se što prije pronađe rješenje problema.

SAD imaju više od 4.800 vojnika u Iraku i glavni su akteri međunarodne koalicije za podršku iračkim snagama u borbi protiv džihadista Islamske države od septembra 2014. godine.

Bonus video: