Na sjeveroistoku SAD otkazano 3.000 letova zbog mećave

Upozorenje na mećave ostaje na snazi za Roud Ajlend i Masačusets mada se očekuje da će padavine prestati sjutra kada bi mogao da se normalizuje aviosaobraćaj
0 komentar(a)
snijeg SAD, Foto: Beta-AP
snijeg SAD, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.02.2017. 21:04h

Zbog jakih sniježnih padavina na sjeveroistoku SAD danas su zatvorene su škole, a aviokompanije su otkazale hiljade letova. Mećava uz jak vjetar počela je noćas. i očekuje se da će se nastaviti možda i naredne noći. Ovo su najveće snežne padavine na severoistoku SAD ove zime koja je do sada bila blaga. Očekuje se do 30 centimetara snijega u Njujorku i do 45 centimetara u nekim djelovima Nove Engleske. Najave o padavinama date su juče dok je vrijeme bilo prolećno, u Njujorku je bilo iznad 16 stepeni Celzijusa.

Danas je otkazano oko 3.000 letova sa aerodroma u Njujorku, Bostonu i Filadelfiji, prema vebsajtu FVlajtaver koji bilježi sva kašnjenja i otkazivanja. Škole su zatvorene u Njujorku, Bostonu i Filadelfiji i u svim manjim gradovima u toj oblasti, iako je manje snijega palo u Filadelfiji nego što je očekivano. Gradonačelnik Bostona rekao je da će javne škole u tom gradu ostati i sjutra zatvorene. U Njujorku je primjetna manja gužva na ulicama, mnogi ljudi su ostali da rade od kuće rađe nego da rizikuju da idu kolima ili vozovima usred oluje.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio pozvao je građane da ostanu kod kuće i svakako da izbjegavaju da koriste kola. U američkim državama Konektikat i Masačusets neke zone su čak zahvaćene pravim mećavama praćenim grmljavinom, rekao je jedan zvaničnik nacionalne meteorološke službe. Upozorenje na mećave ostaje na snazi za Roud Ajlend i Masačusets mada se očekuje da će padavine prestati sjutra kada bi mogao da se normalizuje aviosaobraćaj.

Bonus video: