PLO: Izraelska industrija ilegalnih naselja poništava mir i mogućnost za rješenje sa dvije države

Izraelsko “Legalizovanje krađe” zakon je takođe još jedno odobrenje izraelske Vlade stanovnicima ilegalnih izraelskih naselja i okupacionim snagama da nastave sa svojim napadima na teritoriju i građane Palestine
71 pregleda 0 komentar(a)
Palestina, Foto: Shutterstock
Palestina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.02.2017. 13:26h

Dok hiljade Palestinaca u okupiranoj Gazi trpe teror izraelskog bombardovanja, izraelski Parlament je upravo odobrio zakon koji legaizuje krađu palestinske zemlje, saopšteno je iz Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO).

"Pljačkanje je protivzakonito. Sva izraelska naselja u okupiranoj Palestini su ilegalna i predstavljaju ratni zločin bez obzira na bilo koji zakon usvojen u izraelskom Parlamentu ili bilo koju odluku donesenu od strane izraelskog sudije. Izraelska industrija ilegalnih naselja poništava mir i mogućnost za rješenje sa dvije države. Izraelsko “Legalizovanje krađe” zakon je takođe još jedno odobrenje izraelske Vlade stanovnicima ilegalnih izraelskih naselja i okupacionim snagama da nastave sa svojim napadima na teritoriju i građane Palestine", navodi se u saopštenju PLO.

Oni upozoravaju da "sistematsko kršenje i ugrožavanje prava i života Palestinaca od strane Izraela mora biti zaustavljeno."

"Međunarodna zajednica ima odgovornost da preduzme konkretne mjere da zaštiti palestinski narod koji je pod izraelskom vojnom vladavinom, a ne samo da daje izjave. Krajnje je vrijeme da se Izrael pozove na odgovornost za svoja sistematska kršenja međunarodnih zakona koja su u suprotnosti sa kolektivnom međunarodnom voljom za postizanjem mira. Niko više ne treba da sumnja u namjeru Vlade Izraela da uništi sve šanse za političko rješenje. Krajnje je vrijeme da se Izrael prestane tretirati kao država koja je iznad zakona", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: