OSTAVILA PORUKU U TOALETU

SAD: Stjuardesa spasla djevojčicu od trgovaca robljem

"Stjuardesa sam 10 godina i nakon što sam završila kurs pomislila sam koliko je ovakvih djevojčica i dječaka prošlo pored mene, a da nisam shvatila o čemu je riječ", kazala je Frederikova
3 komentar(a)
Šila Fedrik, Foto: Twitter
Šila Fedrik, Foto: Twitter
Ažurirano: 07.02.2017. 08:16h

Stjuardesa aviokompanije "Alaska erlajns" Šila Fedrik spasla je tokom leta iz Sijetla za San Francisko djevojčicu koja je bila žrtva trgovine ljudima.

Djevojčica je bila raščupana i u skromnoj odeći, dok je čovjek pored nje bio u skupocenom odjelu i uglađen.

Stjuardesa je shvatila da djevojčica, koja ima 14 ili 15 godina, izgleda uplašeno jer je izbjegavala kontakt očima.

"Nešto mi je iznutra govorilo da to nije u redu. Pokušala sam da razgovaram sa njima, ali je je muškarac bio grub i odbojan, dok je djevojčica ćutala", kazala je 49-godišnja stjuardesa.

Ona je ostavila poruku za tinejdžerku u toaletu, na koju je kasnije dobila odgovor "Potrebna mi je pomoć".

Stjuardesa je obavjestila pilote koji su proslijedili poruku policiji u San Francisku, pa je muškarac odmah nakon sletanja uhapšen.

Navodi se da su Fedrikova i njene koleginice i kolege završili kurs na kojem su naučili kako da prepoznaju znakove trgovine ljudima i kako da reaguju u toj situaciji.

Česti znaci su kada se vidi da neko kontroliše drugu osobu, koja ima masnice ili ogrebotine, ne odgovara na pitanja i izbjegava kontakt očima.

"Stjuardesa sam 10 godina i nakon što sam završila kurs pomislila sam koliko je ovakvih djevojčica i dječaka prošlo pored mene, a da nisam shvatila o čemu je riječ", kazala je Fedrikova.

Navodi se da je u SAD samo u prošloj godini uhapšeno 2.000 krijumčara ljudima i identifikovano 400 žrtava.

Preporučujemo za Vas