Tramp: Svijet je u problemu - sredićemo, OK?

On je na Molitvenom doručku iznio i tvrdnju da njegovu zemlju "bukvalno iskorišćava svaka nacija na svijetu"
58 pregleda 3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2017. 17:46h

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je na Molitvenom doručku da je svijet u problemu, da Ameriku drugi iskorišćavaju i da je imao "teške telefonske razgovore".

"Svet je u problemu, ali mi ćemo to da sredimo, OK? To ja radim - ja popravljam stvari", kazao je Tramp, prenosi Rojters.

On je to rekao nakon tvrdnje da je sloboda vjere ugrožena.

"Vjerujte mi, kada čujete za teške telefonske pozive koje imam - ne brinite zbog toga. Jednostavno ne brinite zbog toga", rekao je novi šef Bijele kuće.

On je na Molitvenom doručku iznio i tvrdnju da njegovu zemlju "bukvalno iskorišćava svaka nacija na svijetu".

"Toga više neće biti", rekao je Tramp.

U prijestonici SAD danas se održava 65. Molitveni doručak, prvi na kojem učestvuje novi predsjednik te zemlje Tramp. Molitveni doručak se organizuje svakog prvog četvrtka u februaru, više od šest decenija.

Molitvenom doručku prisustvuju predsjednik SAD, članovi Kongresa, predstavnici tamošnje administracije i zvaničnike iz čitavog svijeta.

Reč je o možda i najvećem planetarnom skupu zarad mira i saradnje, pošto događaju tradicionalno prisustvuje oko 3.000 predstavnika diplomatskog kora, ekonomske i političke elite iz više od 140 država svijeta.

To je prilika da se zaboravi na međusobne razlike, uspostave lični kontakti i unaprjeđuje međunarodna saradnja i komunikacija.

Pored centralne ceremonije, koju će otvortiti Tramp, organizovan je i niz pratećih događa i aktivnosti koje upotpunjuju tu značajnu manifestaciju mira i saradnje.

Bonus video: