Tramp: Mogao bih da pošaljem vojsku dolje u Meksiko da zaustavi loše momke

U djelimičnom transkriptu poziva do koga je došao AP, nije navedeno koga je tačno Tramp nazvao lošim momcima ("bad hombres"), koji je kontekst te opaske, kao ni šta je predsjednik Meksika Enrike Penja Nijeto odgovorio
115 pregleda 8 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2017. 09:11h

Američki predsjednik Donald Tramp je u telefonskom razgovoru upozorio svog meksičkog kolegu da je spreman da pošalje vojsku kako bi zaustavio "loše momke tamo dolje" ako meksička vojska nije u stanju da ih kontroliše, piše danas Asošiejted pres (AP).

U djelimičnom transkriptu poziva do koga je došao AP, nije navedeno koga je tačno Tramp nazvao lošim momcima ("bad hombres"), koji je kontekst te opaske, kao ni šta je predsjednik Meksika Enrike Penja Nijeto odgovorio.

Penjin portparol Eduardo Sančez je negirao da su Trampovi komentari prijeteći i ponižavajući, ocijenivši razgovor vođen proteklog vikenda kao konstruktivan.

Ipak, transkript pruža rijedak i facinantan uvid u način na koji novi američki predsjednik vodi diplomatske odnose iza zatvorenih vrata, piše AP.

Telefonski razgovor je trebalo da popravii odnose narušene Trampovim inisistiranjem da Meksiko plati izgrdnju zida na granici, što Meksiko odbija.

"Imate gomilu loših momaka tamo dolje. Ne trudite se dovoljno da ih zaustavite. Mislim da se vaša vojska plaši. Naša vojska se ne plaši, pa bih mogao da ih pošaljem dolje da se pobrinu za to", rekao je Tramp Penji, prema transkriptu dostupnom AP-u.

Bonus video: