Sada i zvanično: Tramp i Putin razgovaraće u subotu

Američki predsjednik Donald Tramp očekuje da će saradnja SAD sa Rusijom biti korisna za obje strane i pomoći u borbi protiv "Islamske države"
17 komentar(a)
Donald Tramp Vladimir Putin, Foto: Twitter
Donald Tramp Vladimir Putin, Foto: Twitter
Ažurirano: 27.01.2017. 08:04h

Telefonski razgovor predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, planiran je za sjutra, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Da, potvrđujem to", rekao je Peskov, prenijela je agencija Tass.

Kako se navodi, u pitanju će biti telefonski razgovor, prenio je Tass.

Kremlj je to objavio nakon što je Tramp u intervjuu za "Foks njuz" rekao da uskoro namjerava da obavi telefonski razgovor s Putinom.

Tramp je rekao da nije razgovarao sa Putinom u periodu poslije inauguracije 20. januara, dodajući da ga je ruski predsjednik nazvao poslije pobjede na izborima.

CNN je ranije, pozivajući se na neimenovane izvore američke administracije, javio da će lideri dvije zemlje razgovarati u subotu.

Tramp: Saradnja će biti korisna za obje strane

Američki predsjednik Donald Tramp očekuje da će saradnja SAD sa Rusijom biti korisna za obje strane i pomoći u borbi protiv "Islamske države".

"Ne poznajem Putina, ali ako budemo mogli da se slažemo s Rusijom to bi bila velika stvar - dobro za Rusiju, dobro za nas. Zajedno ćemo da uništimo Islamsku državu, jer je to istinska bolest", rekao je Tramp za "Foks njuz", a prenosi "Blic".

Bonus video: