Zakuvava se: Kinezi premjestili balističku raketu bliže Rusiji, SAD sada u dometu

Taj list navodi da su fotografije balističke rakete načinjene u provinciji Heilongđang, kao i da vojni analitičari misle da se radi o drugoj brigadi koja bi trebalo da bude postavljena na sjeveroistoku Kine
51 pregleda 18 komentar(a)
Raketa, Foto: Screenshot (YouTube)
Raketa, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.01.2017. 12:07h

Da je izjava novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa od strane Kine shvaćena kao velika prijetnja, sada je već jasno, jer su vlasti najmnogoljudnije zemlje poslale nosača balističkih raketa u provinciju koja se graniči sa Rusijom.

“Fotografije kineske balističke rakete tipa Dongfeng-41 su objavljene u kineskim medijima, ali i u Hongkongu i Tajvanu“, navodi The Moscow times.

Taj list navodi da su fotografije balističke rakete načinjene u provinciji Heilongđang, kao i da vojni analitičari misle da se radi o drugoj brigadi koja bi trebalo da bude postavljena na sjeveroistoku Kine.

Balistička raketa tipa Dongfeng-41 ima domet od oko 15.000 kilometara, a bila je predstavljena na vojnim paradama i drugim sličnim događajima.

Većina informacija o ovom tipu rakete je i dalje pod oznakom državne tajne, ali stručnjaci navode da bi ona iz provincije Henan, gdje bi trebalo da bude postavljena, do teritorije SAD mogla da stigne za pola sata, uz mogućnost prenošenja do deset bojevih glava.

Bonus video: