U željezničkoj nesreći u Indiji broj mrtvih porastao na 36

Indijske vlasti ne isključuju mogućnosto da se radi o sabotaži maoističkih pobunjenika. Po njima, sumnjivo je to što su dva voza nesmetano prošla tom prugom nešto prije nesreće
0 komentar(a)
Indija željeznička nesreća, Foto: Reuters
Indija željeznička nesreća, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2017. 11:26h

Broj mrtvih u željezničkoj nesreći na jugu Indije porastao je na 36, javili su danas indijski zvaničnici novi bilans nesreće, dok spasioci nastavljaju i danas napore da izvuku moguće preživjele iz oštećenih vagona voza.

Osam od 21 vagona ekspres voza koji je išao iz Džagdalpura u Bubanešvar ispali su iz šina sinoć u 23 časa po lokalnom vremenu (juče u 18.30 po centralnoevropskom vremenu) blizu stanice Kuneru u udaljenoj oblasti Viziangram, u državi Andra Pradeš.

Portparol nacionalnih željeznica rekao je danas da se broj mrtvih povećao na 36 i da je moguće da će bilans nastradalih još rasti. Prethodni bilans je bio 32 mrtva.

Oko pedeset ljudi je povrijedjeno i prebačeno u dvije obližnje bolnice. U vozu se nalazilo oko 600 ljudi, a desetak autobusa poslato je da evakuišu nepovrijeđene putnike.

Prema navodima portparola Indijske nacionalne željeznice, spasioci su radili cijelu noć pokušavajući da nađu preživjele u prevrnutim i oštećenim vagonima.

Indijske vlasti ne isključuju mogućnosto da se radi o sabotaži maoističkih pobunjenika. Po njima, sumnjivo je to što su dva voza nesmetano prošla tom prugom nešto prije nesreće.

Snimci lokalnih televizija prikazuju prevrnute vagone i spasioce u narandžastim prslucima kako pokušavaju da izvuku preživjele kroz prozore voza.

Ekspresni voz krenuo je iz grada Džagdalpura i išao ka Bubanešvaru, glavnom gradu države Odiša, kada se dogodila nesreća.

Željeznički saobraćaj bio je prekinut na toj priobalnoj željezničkoj liniji.

Ovo je najnovija u nizu željezničkih nesreća koje su se u poslednje vrijeme dogodile u Indiji, poznatoj po problemima sa bezbjednošću njene željezničke mreže.

Bonus video: