Napadač na noćni klub "Reina": Ne osjećam kajanje, uradio bih to ponovo

"Dok sam bio u Silviri, prišli su mi i rekli da sam potreban na drugoj adresi, ali da će sin da me usporava na tom putu. Rekli su da će oni da vode računa o njemu, kao i da ću da ga vidim kada se budem vratio iz Istanbula", kazao je uhapšeni džihadista
5 komentar(a)
Abdulkadir Mašaripov, Foto: Twitter
Abdulkadir Mašaripov, Foto: Twitter
Ažurirano: 20.01.2017. 11:11h

Džihadista Islamske države, Abdulkadir Mašaripov koji je napao noći klub Reina u Istanbulu za doček nove 2017. godine, izjavio je policiji da se ne kaje za svoje akcije.

"Uradio bi to opet", kazao je Mašaripov koji je uhvaćen 17. januara u istanbulskom distriktu Esenjurtu.

Džihadista je u svom svjedočenju dodao i da je dobio naređenje za napad iz Rake, sirijskog grada, preko aplikacije Telegram.

U Turskoj je od napada na noćni klub izvršeno preko 30 racija, uključujući i neke lokacije koje džihadisti koriste kao regrutni centar.

U akciji je privedeno preko 200 ljudi koji su povezani sa ISIS-om.

Mašaripov je izjavio i da su mu džihadisti uzelči četvorogodišnjeg sina, jer su smatrali da ga dijete "usporava" u akciji.

"Dok sam bio u Silviri, prišli su mi i rekli da sam potreban na drugoj adresi, ali da će sin da me usporava na tom putu. Rekli su da će oni da vode računa o njemu, kao i da ću da ga vidim kada se budem vratio iz Istanbula", kazao je uhapšeni džihadista.

Turska policija je saopštila da je Mašaripov zahtjevao da zna informacije o njegovom sinu, kao i da je spreman na saradnju sa vlastima, ako mu pronađu dijete.

Policija je u potragu za trojicom pripadnika Islamsje države, koji su navodno preuzeli staranje o Mašaripovom sinu.

Potjernica je raspisana i za čovjekom koji je bio sa Mašaripovim u auto tokom njegovog bjekstva.

U napadu na noćni klub "Reina" ubijeno je 39 a ranjeno 65 osoba.

Bonus video: