Soroš: Teško da će Tereza Mej dugo ostati na vlasti

Predsjednica vlade Velike Britanije je u utorak predstavila planove za pregovore o izlasku te zemlje iz EU, a Soroš je ocjenio da će proces Bregzita biti dug i da će "gorki razvod" naštetiti objema stranama
3 komentar(a)
Džordž Soroš, Foto: Reuters
Džordž Soroš, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2017. 08:14h

Američki milijarder i investitor Džordž Soroš večeras je izjavio da britanska premijerka Tereza Mej "neće potrajati" na sadašnjoj funkciji.

Soroš je za Blumberg njuz, na večeri priređenoj na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj, rekao da je teško očekivati da će Mejova "ostati na vlasti" imajući u vidu podjele koje su se javile u njenom kabinetu, prenosi Rojters.

Predsjednica vlade Velike Britanije je u utorak predstavila planove za pregovore o izlasku te zemlje iz EU, a Soroš je ocjenio da će proces Bregzita biti dug i da će "gorki razvod" naštetiti objema stranama.

Rojters podsjeća da je Soroš poznat po tome da je ostvario ogroman profit 1992. kada je tipovao protiv britanske funte koja je tada pala ispod unaprijed utvrđenog nivoa i morala da se povuče iz Evropskog mehanizma mjenjačkog kursa.

Soroš je izjavio i da je "lično ubjeđen" da novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp neće uspjeti u sprovođenju politika koje je najavio.

Bonus video: