NAKON SASTANKA SA DIREKTORKOM CIA

Američki senatori: Nema sumnje da je saudijski princ naložio ubistvo Kašogija

"Nemam nikakvu sumnju da je princ prestolonasljednik Muhamed bin Salman naložio ubistvo i da je bio obavješten o toku dogadjaja", rekao je novinarima Bob Korker poslije sastanka s direktorkom CIA Đinom Haspel
8 komentar(a)
Mohamed bin Salman, Foto: Reuters
Mohamed bin Salman, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2018. 20:37h

Dva američka republikanska senatora izjavila su danas da "nema sumnje" da je saudijski princ prestolonasljednik naložio ubistvo novinara Džamala Kašogija nakon što su dobili informacije na sastanku iza zatvorenih vrata o zaključcima Centralne obavještajne agencije (CIA).

Taj stav je u direktnoj suprotnosti sa stavom američkog predsjednika Donalda Trampa koji je nedavno rekao da CIA nije "ništa našla apsolutno sigurno".

"Nemam nikakvu sumnju da je princ prestolonasljednik Muhamed bin Salman naložio ubistvo i da je bio obavješten o toku dogadjaja", rekao je novinarima Bob Korker poslije sastanka s direktorkom CIA Đinom Haspel.

Lindsi Grejem, Trampov saveznik u Senatu, ocjenio je da je saudijski princ bio saučesnik ubistva Kašogija na najvišem mogućem nivou.

Korker, predsjednik spoljno-političkog odbora, rekao da na sastanku koji je trajao oko sat vremena, nije slušao audio snimak o Kašogijevom ubistvu 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbu0lu.

Nekoliko republikanskih i demokratskih senatora je učestvovalo na sastanku s Đinom Haspel. Na sastanku su bili i zvaničnici raznih odbora vezanih za bezbjednost.

Preporučujemo za Vas