SAD: Otac ubio silovatelja svoje ćerke, pa osuđen na 40 godina zatvora

Kada je javnost saznala za ovu priču, došlo je do podijeljenih stavova: Da li je Džej hladnokrvni ubica ili nesrećni otac koji nije mogao da izdrži da gleda kako mu ćerka pati?
85 pregleda 17 komentar(a)
Džej Mejnor, Foto: Screenshot(YouTube)
Džej Mejnor, Foto: Screenshot(YouTube)
Ažurirano: 10.01.2017. 08:02h

Džulija Mejnor imala je samo četiri godine kada je Rejmond Erl Bruks počeo da je zlostavlja, piše britanski Miror, a prenosi Blic.

Rejmond joj je bio očuh te je nerijetko bio blizu djevojčice, što je iskoristio na najgnusniji mogući način, zlostavljajući je do osme godine. Nakon što je sud Rejmondu izrekao malu zatvorsku kaznu, Džulijin otac Džej riješio je da uzme pravdu u svoje ruke.

Rejmond je pokušavao da ubijedi djevojčicu kako je to što joj on radi nešto sasvim normalno, te da je ona "posebna". Srećom, djevojčica je smogla snage da sve ispriča roditeljima, koji su pozvali policiju.

Rejmond je 2002. osuđen nakon što je priznao da je zlostavljao djevojčicu. Međutim, sudija je odredio skandaloznu kaznu od svega pet godina, a Rejmond je zbog dobrog ponašanja pušten na slobodu poslije dvije godine i tri mjeseca. Platio je novčanu kaznu i nastavio svoj život, kao registrovani seksualni prestupnik.

Poslije izlaska iz zatvora Rejmond se doselio u Alabamu, i to u isti gradić u kom je živjela Džulija, piše Miror, a prenosi Blic.

Trinaest godina kasnije, Džulija koja sada ima 24 godine, postala je majka troje djece, ali i dalje ne može da zaboravi užase iz djetinjstva. Traume su uticale i na njen brak: bila je u depresiji, i bez volje za bilo čim. Rejmond joj je i deceniju kasnije uništavao život.

Džulijin otac Džej Mejnor (43) svakoga dana gledao je kako mu ćerka pati. Nije mogao to da podnese. Prilikom jednog ručka sa svojim ocem, Džulija se rasplakala i u naletu tuge i bijesa rekla kako bi željela da je mrtva. To je bilo dovoljno da Džej "pukne".

Sjeo je na motor, odvezao se do kuće, uzeo pištolj, a zatim produžio do Rejmonda. Kada je došao do zlostavljačeve kuće u mjestu Berlin u američkoj državi Alabami, Rejmond je sjedio na tremu. Džej je parkirao motor, i bez riječi ispalio dva hica u grudi Rejmondu, koji je pao na mjestu mrtav.

Policija je došla na lice mjesta, i proglasila napad ubistvom prvog stepena, a Džeja sprovela u pritvor. Ubrzo je Džej Mejnor osuđen na 40 godina zatvora.

Kada je javnost saznala za ovu priču, došlo je do podijeljenih stavova: Da li je Džej hladnokrvni ubica ili nesrećni otac koji nije mogao da izdrži da gleda kako mu ćerka pati?

Advokati kažu da je Džej mogao da dobije daleko manju kaznu da je njegova ćerka svjedočila o svim užasima koje joj je Rejmond radio, ali da Džej nije želio da ponovo traumira Džuliju, te je odbio takvu opciju. Nagodio se s tužilaštvom, i bez suđenja pristao na kaznu od 40 godina.

"Moj otac bi uradio isto što i svako drugi na njegovom mjestu. On je divan čovjek, i još bolji roditelj. Srce mi se cijepa što je iza rešetaka. Znam da nas voli isto koliko i mi njega", rekla je Džulija medijima u decembru prošle godine.

Bonus video: