Policija opet ispitivala Netanjahua zbog sumnji da je primao skupe poklone

On je inače treći put premijer i ako bude na toj funkciji do kraja mandata 2019. godine, postaće izraelski lider sa najdužim stažom, navodi agencija AP
0 komentar(a)
Benjamin Netanijahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanijahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2017. 09:01h

Policijski istražitelji saslušavali su sinoć izraelskog premijera Benjamina Netnjahu pet sati o dva odvojena slučaja, od kojih najmanje jedan uključuje sumnje na korupciju.

Netanjahu je saslušavan drugi put ove nedjelje u svojoj rezidenciji u Jerusalimu i vjerovalo se da se policija fokusirala na manje ozbiljan slučaj, sumnju da su on i njegova porodica primali poklone i druge benefite vrijedne stotine hiljada šekela (desetina hiljada dolara) od biznismena, uključujući i strance.

Međutim, u policijskom saopštenju večeras je navedeno da je Netanjahu saslušavan i o još jednom slučaju, ali nije objelodanjeno o kojem. Policija je rekla i da je ispitivala dodatnog osumnjičenog, ali nije objelodanila druge detalje da ne ometa istragu. Ranije danas je list Harec objavio da je holivudski producent Arnon Milhan jedna od glavnih osoba umješanih u slučaj.

Povodom tročasovnog saslušanja Netanjahua u ponedjeljak navedeno je da je o jednom od slučajeva za koji se premijer sumnjiči svjedočio američki Jevrejin biznismen i predsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa Ron Lauder. On je dugogodišnji prijatelj Netanjahuovih.

Lauderovi saradnici su u međuvremenu porekli porekli da je biznismen rekao policiji da je davao poklone Netanjahuu i njegovoj porodici. Netanjahu je u ponedjeljak prvi put saslušavan zbog pomenutih optužbi, a uoči saslušanja savjetovao je svojim kritičarima da "ne slave još".

On je inače treći put premijer i ako bude na toj funkciji do kraja mandata 2019. godine, postaće izraelski lider sa najdužim stažom, navodi agencija AP.

Bonus video: