NA SLOBODI I BIVŠI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA

Vlada Venecuele pustila iz zatvora opozicione aktiviste

Nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava navele su da je još oko 100 protivnika predsjednika Nikolasa Madura i dalje u pritvoru
0 komentar(a)
zatvor, Foto: Shutterstock
zatvor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.02.2019. 12:15h

Vlada Venecuele oslobodila je iz zatvora nekoliko opozicionih aktivista uhapšenih tokom protesta 2014. godine, a među oslobođenima je i bivši predsjednički kandidat Manuel Rosales, prenijela je danas agencija AP.

Rosales je uhapšen u oktobru prošle godine zbog optužbi za nezakonito bogaćenje, nedugo poslije povratka u Venecuelu iz egzila u Peruu.

Bivši guverner venecuelanske savezne države Sulija kandidovao se za predsjednika Republike 2006. godine, a iz zatvora je pušten rano jutros zajedno sa još pet opozicionih aktivista koje opozicija smatra političkim zatvorenicima.

Jedan od oslobođenih aktivista je i Herardo Karero, vođa grupe studenata koji su 2014. godine nedjeljama kampovali ispred predstavništava UN u Karakasu u znak protesta zbog gušenja antivladinih demonstracija i stradanja brojnih demonstranata.

Nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava navele su da je još oko 100 protivnika predsjednika Nikolasa Madura i dalje u pritvoru.