Ambasadora Grčke u Brazilu ubili supruga i njen ljubavnik?

Policijski istražitelji su rekli televiziji "Globo" da vjeruju da su Amiridisova supruga Fransoaz i policajac Serđio Moreira bili nalogodavci, a moguće i izvršioci ubistva u kući u kojoj su ambasador i njegova supruga odsjedali u predgrađu sjevernog Rija
102 pregleda 1 komentar(a)
policija Brazil, Foto: Shutterstock
policija Brazil, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.12.2016. 18:49h

Policija je u Riju de Žaneiru našla u izgorjelom automobilu ugljenisano telo ambasadora Grčke Kjirijakosa Amiridisa, saopštili su danas izvori bliski grčkom Ministarstvu inostranih poslova u Atini, ali je policija u Riju popodne objavila da smatra da je ambasador ubijen drugdje, u kući svoje supruge, Brazilke.

Policija sumnja da su grčkog ambasadora u Brazilu ubili njegova supruga i njen ljubavnik policajac, prenosi televizija danas "Globo" pozivajući se na policijske izvore.

Policijski istražitelji su rekli televiziji "Globo" da vjeruju da su Amiridisova supruga Fransoaz i policajac Serđio Moreira bili nalogodavci, a moguće i izvršioci ubistva u kući u kojoj su ambasador i njegova supruga odsjedali u predgrađu sjevernog Rija.

Supruga i njen ljubavnik su privedeni na saslušanje, ali nije poznato da li su zvali advokate.

Kirijakos Amiridis nestao je u ponedeljak u gradu Nova Iguasu, 50 kilometara od Rija. Ambasada Grčke u Braziliji je saopštila da je ambasador bio na odmoru u tom mjestu.

Inspektor policije u Riju Giniton Lages rekao je agenciji AP da su mrlje krvi za koju se vjeruje da je ambasadorova, nađene na kauču u kući njegove supruge. Lages je rekao da su osumnjičeni ona, još jedna žena i dva muškarca.

Inspektor Lages je rekao da vlasti smatraju da je tijelo ambasadora iz kuće odnijeto u automobil koji je ambasador iznajmio 21. decembra. Izgoreo automobil koji odgovara opisu iznajmljenog, i ugljenisano tijelo u njemu, nađeni su u mjestu Nova Iguasu, ali forenzičari tek treba da utvrde da li je to leš ambasadora.

Brazilska policija je potragu za ambasadorom započela juče.

Brazilski mediji su prenijeli da je Amiridisov nestanak u ponedeljak prijavila njegova supruga, tvrdeći da ne može da stupi u kontakt s njim otkad je sam otišao iz kuće u gradu Nova Iguasu.

Grčka ambasada u Brazilu odbila je da komentariše, kao i policija i grčki zvaničnici koji nisu željeli da komentarišu navode televizije "Globo".

Ta televizija navodi i da su u pritvoru još dvije osumnjičene osobe, ali one nisu identifikovane.

Policija je ranije navela da je malo vjerovatno da je grčki ambasador otet pošto nije tražen otkup.

U Riju je visok stepen kriminaliteta i česti su nasilini incidenti, posebno u periodu između Božića i Nove godine, kada na stotine hiljada turista posjećuje taj grad.

Na sajtu Ambasade Grčke u Brazilu piše da je Amiridis počeo diplomatsku karijeru 1985. u Atini, a ambasador u Braziliji je od ove godine.

Prije toga je bio ambasador Grčke u Libiji, a bio je i konzul u Riju od 2001. do 2004. godine. Oženjen je i ima desetogodišnju ćerku.

Bonus video: